27 Eylül 2014 Cumartesi

Velilerime 20 Tavsiye


Velilerime 20 Tavsiye



VELİLERİME 20 TAVSİYE

         1) Çocuklarımıza her gün tam 1 saatimizi ayırmalıyız. Ne fazla ne az! O gün derste neler yaptığını kontrol etmeli, ödevlerini yaparken yardımcı olmalıyız.

         2) Çocuk ders çalıştığı esnada televizyon kapalı olmalı, çocuğun daha rahat dikkatini toplayabilmesi için sessiz bir çalışma ortamı hazırlanmalıdır.

         3) Çocuklarımız hasta olduğu zaman okula göndermemek gerekir. Doktora götürmeli ve ilaçlarını düzenli kullanmalıyız.

         4) Hastalık ve ciddi mazeret olmadığı takdirde çocuklarımızı mutlaka her zaman okula gönderelim.

         5) Çocuğumuzu vaktinde okula getirmeli ve tam zamanında okuldan almalıyız. Evlatlarımız  zamanı doğru kullanmayı öğrenmeliler.

         6) Önemli ve acil bir durum olmadığı zamanlarda, çocuğumuzun durumunu sormak için, ders işlendiği sırada sınıfa girmemeliyiz.

         7) Çocuğunuzun ikinci öğretmeni sizsiniz. Onun derslerindeki ve kişiliğindeki değişim ve gelişimleri dikkatli bir gözle takip etmeniz faydalı olacaktır.

         8) Evladımızın vücut temizliğine, elbise temizliğine ve tırnaklarının uzun olmamasına dikkat etmeye devam etmeliyiz.

         9) Öğretmenlerin yöntem ve tekniklerini karşılaştırmayalım. Bütün öğretmenlerin geçmiş tecrübeleri ve almış olduğu eğitim dahilinde kendi tarzı vardır. Saygı göstermeliyiz.

         10) Bir öğretmen öğrencisinin ödevine baktığında, hem öğrencinin durumunu, hem de velisinin çocuğuna verdiği ilgi ve desteğin miktarını görür.

         11) Öğrencilerimiz evde kahvaltı yaptıktan sonra okula gelmelidir. Haftanın üç günü okulda süt ikram edileceğinden, beslenmede süt ile beraber yenebilecek kek, ekmek arası peynir, ya da bisküvi çeşitleri tercih edilebilir. Beslenme çantasında cips ve sağlıksız şekerlerin bulunmaması gerekir.
         
         12) Ödev konusunda özen gösterilmezse öğretmenin yapabilecekleri azalır. Bir benzetme yapayım. Ev ödevi futbolcunun antrenmanı, okul dersleri futbolcunun lig maçları gibidir. Düzenli antrenman yapmayan futbolcunun lig maçlarında iyi oynaması çok zordur.

         13) Tüm çocukların öğretmenin gözünde her zaman eşit olduğunu, aynı düzeyde ilgi göreceğini bilelim. Sınıfta herhangi bir konuda haksızlık yapılmayacağından emin olalım. Kendi çocuğumuz için öğretmenden özel ilgi ve özel davranış talep etmeyelim.

         14) Her anne babaya göre, dünyanın en değerli varlığı kendi çocuğudur. Tüm öğrenci velilerinin aynı hissiyatı taşıdığının bilincinde olalım.

         15) Çocuğun kişilik ve karakter oluşumunda en temel faktörün aile olduğunu unutmayalım. Her konuda çocuğumuza örnek olmalıyız.

         16) Çocuğunuzu iyi tanıyınız. Çocuklardan yapamayacağı şeyleri istemeyiniz. Onları yeteneklerinin ötesinde başarı göstermeye zorlamayınız.

         17) Çocuklarınızı başka çocuklarla veya kardeşleri ile mukayese etmeyiniz. Her insanın sahip olduğu nitelikler farklıdır. Onları olduğu gibi kabul ediniz.

         18) Çocuklarınızın belli yanlışları durumunda, veli olarak değişik ve tutarsız davranış göstermeyiniz, her zaman aynı titizlik ve özeni gösteriniz. Çocuğun iyi gözlemci olduğunu, bizi taklit ettiğini unutmayalım.

         19) Çocuğunuzun okul dışındaki çevresinde iyi arkadaşlar bulunmasını sağlamalıyız. Unutmayalım ki arkadaş kişinin aynasıdır.

         20) Çocuğunuzu sık sık eleştirmeyiniz. Hele bunu başkalarının yanında asla yapmayınız. Onun aşağılık duygusuna kapılmasını önleyiniz. Evladınıza ne kadar çok moral verirseniz kendine güveni o kadar çok artacaktır.

                                                                  POLAT ONAT         
                                                       1/P Sınıfı Öğretmeni
                                                          www.polatonat.com       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder