29 Temmuz 2013 Pazartesi

Hayata Atılan Öğrencilerim: Ahmet Emerce

Ahmet Emerce (2004)


   Geçen gün facebook üzerinden bir mesaj aldım. Eski öğrencim Hilal, aynı sınıfta okuduğu ağabeyi, eski öğrencim Ahmet Emerce'nin Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandığını bana haber veriyordu. Çok sevindim ve gurur duydum. Batman'daki bir kenar semtte 2004 yılında 5.sınıfta okuttuğum öğrencim Ahmet'in, 2013 yılında İstanbul'daki böyle kaliteli bir üniversiteyi kazanmış olması bir öğretmen için ne büyük mutluluk, anlatamam...

Hilal Emerce (2004)


13 Temmuz 2013 Cumartesi

Said Fazıl'dan İnciler

3 YAŞINDAKİ SAİD FAZIL ONAT'TAN İNCİLER

- Oyun oynarken, şakadan bayılarak numara yapayım dedim, Said dedi ki: "Korkma baba, sen ölürsen ben seni korurum ve kurtarırım!"

- Yemek sırasında bardağı istediğimde, Said uzattı, ben bir şey söylemeyince Said dedi ki: "Baba, lütfen bana teşekkür eder misin?"

- "Yalnızlık ne demektir?" diye sordum, Said dedi ki: "Yalnızlık demek, çizgi film demektir."

- Said'in hasta olan insanlara "Geçmiş olsun." yerine "İyileşmiş olsun." dediğini fark ettim. Aslında pek haksız da sayılmaz. 

- Meryem'e abla diye hitap etmesi gerektiğini söylediğimde, Said'den şu cevabı aldım: "Ben abla demeyi öğrenemiyorum ki!"

- "Baba, acıktım. Karnımın canı yemek istiyor."

- "Çok büyüdüğümde herkesten hep kurtulacağım."

- "Elektrik süpürgesini o köşeye sıkıştırmayın. Güzel bir yere koyun. O da rahat etsin."

- "Said, neden resim yaparken insanların kollarını kafalarına bitişik olarak yapıyorsun?"  "Çünkü benim dünyamda öyledir!"

- "Anneciğim! Ben bu gece rüyamda, çiçek ile baba gördüm."
 
- Bir cumartesi sabahı, oğlum Said yanıma sokulup, yavaşça sordu: "Baba bugün cumalardan ne? Cuma mı, cumartesi mi?"

- Said'den iftar duası: "Allah'ım bize daha çok yemek ver. Amin."

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Kızımın Babalar Gününde Bana Yazdığı İlk Mektup

Okuma yazmayı bu yıl öğrenen kızım Meryem Onat'ın, babalar günü vesilesiyle benim için kaleme aldığı mektubu.

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Yaz Tatili İçin Öğrencilerime Mektup


Sevgili Öğrencilerim,

     Satırlarıma başlamadan önce, sizlerden tatil nedeniyle ayrılalı kısa süre geçmesine rağmen, hepinizi çok özlediğimi söylemek isterim. İnşallah iyisinizdir, beni sorarsanız çok şükür iyiyim. Şu sıralar havalar sıcak olduğu için vaktimi genelde evde geçiriyorum. Lütfen siz de öğlen sıcağında dışarı çıkmayın, oyun oynamak ve gezmek için öğleden sonraları, havaların biraz serinlediği vakitleri tercih edin.

   Umarım okul zamanlarında olduğu gibi yine bol bol kitap okuyorsunuzdur. Evde vakit geçirmenin en verimli ve keyifli yollarından biri olan kitap okumayı lütfen ihmal etmeyelim. Bunun sayısız faydalarını burada sayarak, sizi sıkmak istemiyorum. Zaten ben hatırlatmasam bile sizin kitap okumaktan vazgeçmeyeceğinizi umuyorum.

   Tatil zamanı hem dinlenme, hem öğrenme için önemli bir fırsattır. Tatil kitaplarımızı daha şimdiden bitirdik değil mi? Bana sorarsanız test çözmek de hem bilgilerimizi tazelemek, hem de yeni şeyler öğrenmek için çok hoş bir yöntem. Ayrıca boş vakitlerimizde yazı yazmayı da ihmal etmeyelim. Yaşadıklarımızı kaleme almak için günlük tutabiliriz. Hayal gücümüzü artırmak için masal yazabiliriz. Duygularımızı ifade etmek için şiirler yazabiliriz. Rengarenk resimler üretebiliriz. Tercih size ait!

   Ailenizle, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirmek için kullanılması gereken bu tatili, lütfen mutlu ve dinlenmiş bir şekilde tamamlayın. Ama bu arada, okulunuzu ve beni de özlemeyi ihmal etmeyin haa :-)

   Müsaadenizle satırlarıma burada son vereyim artık. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum.

        Öğretmeniniz 
         Polat Onat